Energipoppel

Fair seed har slået rødder: Høsten af økologisk juletræsfrø i Georgien er netop i hus.

Udgivet 22. oktober 2013

DSC_0406Dansk planteskole holder sin fører position, og er som den eneste ,der på verdensplan kan tilbyde økologiske juletræsfrø og dermed fuldende den økologiske dyrkningskæde

I flere år har man i såvel Danmark som udlandet kunnet købe økologiske juletræer.
Markedet for økologiske juletræer er stigende og interessen for at etablere økologisk produktion er stigende.
– Vi er selvfølgelig glade for fortsat at være de eneste i verden med certificerede økologiske juletræsfrø., siger Marianne Bols, indehaver af Bols Forstplanteskole i Jylland, der står bag de økologiske Fair Seeds.

Bols Forstplanteskole har udover den økologiske certificering også opnået medlemskab af World Fair Trade Organization, WFTO, også som den første og juletræsproducent i verden –Et medlemskab, der var resultat af flere års indsats for forbedrede arbejdsvilkår for kogleplukkere i Georgien og fokus på bæredygtig produktion.
– Når man køber en økologisk vare, har man en forventning om en økologisk proces fra start til slutprodukt. En økologisk juletræsproducent i EU vil være forpligtet på at anvende de økologiske frø, der nu er tilgængelige på markedet til kommende forår, siger den jyske planteskoleindehaver.

De økologiske producenter har også mulighed for at tilslutte sig Fair Trees konceptet og dermed vil en økologisk producent være i stand til både at tilbyde økologiske og Fair Tade godkendte juletræer
Fair Trade Danmark var også til stede under høsten i Georgien, hvor auditering fandt sted.

Yderligere oplysninger kan fås ved henvendelse til:
Marianne Bols, mail: mb@bolsforst.dk, tlf. +45 75 76 00 43, www.bolsforst.dk, www.fairtrees.dk